Butikker i katalogen: 587   |   Konkurranser: 1   |   Gavetips: 85   |   Rabattkoder: 58
Online: 558
butikker: #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Forsiden / Artikkel / Kanalferie: Gøta kanal klimakompenserer reisene på kanalen
Kanalferie: Gøta kanal klimakompenserer reisene på kanalen

Kanalferie: Gøta kanal klimakompenserer reisene på kanalen

For hver kanalbillett som selges til fritidsbåter på Gøta kanal i år, går 100 kroner av inntektene til planting av nye trær. Med dette og flere andre miljøtiltak er Gøta kanal en av de mest miljøvennlige feriedestinasjonene sommeren 2013.

Oppdatert: fredag 26. april 2013 kl. 11:14 | kategori | Lest: 2606

 Alle som seiler Gøta kanal under årets sesong vil bidra til å klimakompensere sin egen reise. Miljøandelen fra billettinntektene skal nemlig brukes til å plante nye trær langs kanalbanken, og er dermed med på å erstatte syke eller døde trær i det som utgjør verdens lengste allé. Dette er en av hovedtiltakene i  årets satsing på kanalen, som dreier seg om miljø. 

 
– En reise langs Gøta kanal er i utgangspunktet en miljøvennlig reise, men med årets miljøtiltak gjør vi ytterligere grep i arbeidet for å klimanøytralisere vårt turistmål. Vakker og ren natur er det viktigste vi har å tilby våre tilreisende, og da er det naturlig at vi gjør alt vi kan for å bevare miljøet vårt, sier markeds- og informasjonssjef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer.
 
Sveriges lengste loppemarked
 
Planting av nye trær er ikke det eneste tiltaket Gøta kanal foretar seg i år. En annen satsing er Sveriges lengste loppemarked, som arrangeres av selskapene langs den 190 km lange kanalen. På hele 11 steder langs kanalen får de besøkende muligheten til å kjøpe brukt fremfor nytt på lørdag 11. mai, et omfattende tiltak for å spare miljøet.
 
Som en del av miljøåret har bedriftene langs Gøta kanal gått sammen for å gjøre sine tjenester og produkter så miljøvennlige som mulig. Blant de mest miljøvennlige tilbudene er de mange sykkelpakkene, der man kan kombinere sykkelturer av ulik lengde med fergeturer på kanalen. Kafeer og restauranter tilbyr i år både økologisk og kortreist mat langs hele kanalen.
 
Sov på økologiske laken
 
Marianne Ljungström er en av dem som har jobbet lengst med å tilby turistene et miljøvennlig alternativ. Driveren av Hajstorp slusskafé og vandrehjem kan tilby noe så sjelden som økologiske laken for sine overnattende, i tillegg til en meny basert både på økologisk, kortreist eller fairtrade-merkede råvarer. Marianne merker at interessen for eco-turisme er stadig økende.
 
–  For meg har det alltid vært viktig å kunne tilby gjestene så mange miljøvennlige alternativer som mulig. Nå merker vi at flere og flere setter pris på tilbudet vårt, og derfor er vi spesielt glade for årets miljøfokus på Gøta kanal, sier Marianne Ljungström på Hajstorp slusskafé og vandrehjem.
 
 
Her er noen av høydepunktene for sommeren 2013:
 
- Slusen i Forsvik feirer 200 års jubileum. Innvielse skjer den 4. mai med historisk opptog. Teaterforestillinger og andre arrangementer vil holdes igjennom hele sommeren.
 
- Premiere på ”Sveriges lengste loppemarked langs Gøta kanal”, lørdag 11. Mai på følgende steder: Sjötorp, Lyrestad, Töreboda, Hajstorp, Vassbacken, Forsvik, Karlsborg, Motala, Borensberg, Norsholm og Brådtom sluse. http://www.gotakanal.se/sv/Gotakanal/Gota-kanal-miljoar-2013-/Loppis/
 
- Visjoner av vann. Langs hele kanalen vises installasjoner av fremtredende kunstnere sesongen. Det nyeste tillegget blir innviet i Forsvik under sommeren.
 
- Trekkspillfestival ”Dragspelstämma” ved slusene i Hajstorp, 31. mai -1. juni.
 
- Under Hajstorpstreffenevises mer enn 300 veteranbiler ved Hajstorp sluser. Samlingene finner sted 29. mai, 12. juni, 26. juni, 10. juli, 31. juli og 14. august.
 
- Lyrestad  Triathlon i Göta kanal med olympisk distanse, 13. juli
 
- Allsangskvelder i Karlsborg med kjente svenske artister: 5. juli Ulrik Munther, 12. Juli Lasse Berghagen, 19. Juli Patrik Isaksson, 26. juli Nanne Grönvall. Allsangskvelder ved Brådtom sluser, nær Norsholm, 27. juni, 4. juli, 11. juli, 18. Juli, 25. juli, 1. August og i  Söderköping, Korskullens Camping 7. juli, 14. juli, 21. juli, 28. juli, 4. August
 
- Rocksommar, 7. juni i Töreboda, med blant annet Darin, en av Sveriges heteste artister.
 
- ”Fri fart på Gøta kanal," race for veteranbåter, 27. juli på Museihuset i Ljung. www.frifart.se
 
- Turer med hjuldamper Eric Nordvall II i Forsvik. www.paddlesteamer.se/
 
- En av verdens største vandreutstillinger om Titanic vises i Norrköping
30. apil – 8. september. www.titanic.eu
 
- ”Matvandringar i Norsholm” igjennom beitemark og slottsruiner. Mat serveres under vandringen. 9. juni, 26. juni, 29. juni, www.dinkottbutik.se
 
- Håndverkermarked ved kanalen i Motala, 17. august.
 
- ”Söderkopings Gästabud”, middelaldermarked 30. august – 1. september
 
 
Om Gøta kanal
Göta kanal er en av Sveriges mest kjente og populære turistattraksjoner. Kanalen har i snart 200 år vært en møteplass for mennesker fra hele verden, og blir besøkt av rundt 3 millioner turister årlig. Rundt 3000 båter trafikkerer kanalen under sesong. For mer informasjon om båtturer, severdigheter, årets aktiviteter, festivaler og begivenheter, gå inn på www.gotakanal.se.
 
Fakta Gøta kanal
Göta kanal: Vänern (Sjötorp) - Østersjøen (Mem)
Lengde: 190 km 
Antall sluser: 58 
Maks mål for båter: Lengde: 30 m, bredde: 7 m, dybde: 2,82 m 
Mastehøyde: 22 m
 
Maksimal hastighet: 5 knop
 
Høyeste punkt:            Tåtorp-Forsvik (91,8 m.o.h.)
 
Sjøkart:            Svenske Sjöfartsverket “Båtsportkart Göta kanal”
Tid åpen: 6. mai – 29. September 2013
Trollhätte kanal: Göteborg-Vänern, 80 km, 6 sluser, åpen året rundt, trafikkeres
av handelsfartøy.
POPULRE
1. Rullende bilverksted
2. Kanalferie: Gøta kanal klimakompenserer reisene på kanalen
3. Rekorder i båtmarkedet
4. Morten Ramm parodi på Rasmus Seebachs kjempehit "Natteravn (Video)
5. Morsom reklame (Video)
6. Stabil kajakk for campinglivet
7. Skisport mot snøbrett hva er verdens mest populære vintersport?


SISTE
Bruke mindre og spar mer i julestria
Rekorder i båtmarkedet
Rullende bilverksted
Morten Ramm parodi på Rasmus Seebachs kjempehit "Natteravn (Video)
Kanalferie: Gøta kanal klimakompenserer reisene på kanalen
Morsom reklame (Video)
Stabil kajakk for campinglivet
SHOP VERDENS BESTE INNEN DESIGNER SOLBRILLER
Nye butikker
Nye rabattkoder
Utvalgte butikker
Nye gavetips
Nye konkurranser
Nye erfaringer


Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten