Boligpartner er konkurs

Boligbyggeren meldte oppbud tirsdag, melder Hamar Arbeiderblad.

Illustrasjonsfoto. En av landets største hus- og hytteleverandører Boligpartner har meldt oppbud.
Publisert:

– Dette er en tung dag for alle Boligpartnere, sier administrerende direktør Eskild Wedvik i BP Gruppen Norge AS i en pressemelding, ifølge Hamar Arbeiderblad.

– Vi har kjempet hardt og har snudd hver stein. Målet har hele tida vært å redde en stor arbeidsplass og en sterk merkevare som er bygget opp over 30 år, sier Wedvik.

Selskapet har slitt med å tilpasse seg et kraftig fall i nyboligmarkedet, skriver avisen.

Krevende markedsforhold og tilførsel av penger

Boligpartner AS er et selskap i BP Gruppen Norge AS.

Boligpartner-konsernet er en av landets største hus- og hytteleverandører og har kontorer og frittstående forhandlere over hele landet.

Kun egeneide salgskontorer omfattes av konkursen, ifølge Hamar Arbeiderblad.

I 2022 omsatte Boligpartner AS for 1 milliard kroner. Årsresultatet endte på 16 millioner.

2022 var et år preget av stor markedsuro og sterkt fallende boligsalg for hele boligmarkedet, skrev selskapet i årsberetningen i det som er siste tilgjengelige årsregnskap fra selskapet. Som følge av det iverksatte selskapet en rekke kostnadsbesparende tiltak. Selskapet la til grunn at aktivitetsnivået ville bli lavere i 2023 enn tidligere, går det frem av årsberetningen.

Lavere aktivitet satte sitt preg på likviditetssituasjonen i selskapet og i konsernet. Som en følge av det bidro eiere med ansvarlige lån og kassakredittrammen hos hovedbankforbindelsen DNB ble utvidet i mars i fjor.

Les også

Utbygger konkurs: – Rett og slett på grunn av markedssituasjonen

Varslet om frykt for konkurser

Boligprodusentes forening har gjentatte ganger slått alarm om tunge tider for boligbygging og bransjen. Mars måned ble intet unntak, ifølge tall fra foreningen. Nyboligsalget falt med 14 prosent i forrige måned, sammenlignet med samme periode i fjor.

Tallene for første kvartal i 2024 viser en nedgang på tre prosent i nyboligsalget, sammenlignet med første kvartal i fjor.

Les også

Nyboligsalget falt med 14 prosent i mars

Byggebransjen er preget av fallende etterspørsel, økte renter og høyere materialkostnader.

Flere økonomer har påpekt at markedet for nye boliger påvirker bruktboligmarkedet, og at den lave byggeaktiviteten kan bidra til å presse opp prisene over tid.

Boligprodusentene har varslet at det vil komme nedbemanninger og konkurser i bransjen. NHO Byggenæringen, som Boligprodusentene er en del av, sa nylig at de frykter fallende aktivitet i byggenæringen kan føre til at titusenvis av årsverk forsvinner.

Boligutbyggeren Obos uttalte til E24 mandag at det likevel er grunn til å være litt optimistisk med tanke på nyboligsalget. Boligprodusentenes mener likevel at nyboligmarkedet er langt fra friskmeldt.

Les også

Nyboligsalget: – Lenge siden vi har fått positive glimt

Les også

Studentboliger: – Frykter at det kan bli tidenes kø

Publisert:

Her kan du lese mer om